Requisits per considerar una casa com a sostenible

giscom-real-estate-palafrugell-requisitos-para-considerar-una-casa-como-sostenible

Requisits per considerar una casa com a sostenible

Quan escoltem el concepte casa sostenible en algun mitjà de comunicació, segur que sempre ens ve el dubte de si és una tasca senzilla o costosa, però és possible i et mostrarem quins passos cal seguir perquè la teva casa, pugui ser també una casa sostenible.

L’exterior d’una casa sostenible

Iniciar el procés de construcció d’una casa sostenible des de zero és la millor forma perquè ja, d’entrada, podrem triar una ubicació amb el màxim de llum possible i, alhora, el mínim vent perquè, a la llarga, consumim menys energia per il·luminar i la temperatura no es vegi afectada pel vent.

Hi ha certes tecnologies que usen l’energia geotèrmica, que aprofiten la calor del sòl per climatizar la llar o escalfar l’aigua. Quan partim d’aquesta base, solen anar acompanyats de panells solars i a l’ús de diferents materials com la ceràmica en façanes pel seu gran aïllament tèrmic.

Un altre concepte imprescindible és l’aïllament en finestres i parets per mantenir un bon aïllament així com el doble vidre amb cambres d’aire per evitar pèrdues de temperatura. De vegades es tendeixen a oblidar els marcs de les portes i també poden aportar una mica d’aïllament segons el material amb el qual s’hagin fabricat.

L’interior de la casa sostenible

Fins i tot la pintura o vernís afecten si tenen base aquosa, cera o oli. La fusta que s’usi per als mobles hauria de tenir algun dels segells PEFC o FSC per garantir que han estat fabricats des de tales selectives d’arbres.

Estalvi en aigua i electricitat

Un altre punt on es pot estalviar és muntant sistemes de reciclat de l’aigua que usem en el lavabo o la dutxa per usar-la en el propi vàter o, per exemple, si tenim jardí perquè es pugui estalviar aigua en el sistema de reg i, a més, incloure algun dels múltiples productes per retenir la humitat a la terra evitant regar tan sovint.

Els aparells electrònics no descansen

El famós STAND BY o llumeta vermella de molts dels aparells electrònics de casa… La televisió, l’aparell reproductor de DVD, …

La il·luminació també té molta importància i és que el pas a bombetes de baix consum i leds estan a l’ordre del dia des que es van retirar per complet les bombetes incandescents tradicionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *