REBuild Barcelona 2018: Smart Ligthing

REBuild Barcelona 2018: Smart Ligthing

La setmana passada part de l’equip de GiScom Real Estate vam estar en el REBuild celebrat a Barcelona durant els dies 26, 27 i 28 de setembre. Aquest espai converteix a Barcelona durant 3 dies a la capital europea de la innovació constructiva i la rehabilitació. Nosaltres vam anar per conèixer de primera mà les últimes novetats en el sector de la construcció i quins van a ser els nous conceptes d’habitatge així com la forma en què la societat evoluciona cap a noves maneres d’utilitzar els edificis.

Avui i en les properes entrades del nostre blog, tenim la intenció de fer un petit resum de les conferències més significatives a les quals assistim i que volem compartir amb tots vosaltres.

En aquest cas volíem començar amb el terme smart lighting, comentar una mica el seu ampli significat i conèixer el seu impacte en el nostre dia a dia.

Què és Smart Ligthing?

Què és el primer que se us ve al cap quan escolteu el concepte smart lighting? Segurament els més intuïtius diran que es tracta de la il·luminació intel·ligent, i la veritat és que no van molt desencaminats. Uns altres hauran tirat de Google per treure dubtes sobre aquest tema…

Però en essència, quin significat té?
Molts usuaris consideren que una bombeta led que es pot utilitzar mitjançant una app gratuïta descarregada en el mòbil i que et permet jugar amb diferents intensitats i colors ja és una smart light, bé en certa manera podríem dir que sí, però la realitat és una mica més complexa i àmplia perquè el smart lighting fa un pas cap a davant.

Com s’usa el Smart Lighting?

Es tracta de crear espais il·luminats correctament segons l’ús pel qual han estat concebuts, una il·luminació que els experts recomanen que es planifiqui des del moment zero en què es desenvolupa el projecte i així assegurar una bona vinculació entre els espais i la seva il·luminació. L’objectiu és aconseguir el màxim confort i que aquest es tradueixi en benestar i salut per a l’usuari final.

Alhora, la il·luminació d’aquests espais haurà de ser flexible i adaptar-se de forma autònoma a les variacions de les necessitats vitals de qui les usi. Un exemple són les oficines de grans empreses on s’estan canviat la llum blanca i uniforme per una la il·luminació capaç de canviar en funció de la llum solar per afavorir el cicle dels seus treballadors, per millorar el seu rendiment i la seva satisfacció a l’hora de treballar.

Com podeu veure, no es tracta de canviar el color que emet el llum perquè es vegi més o menys bonic, es tracta d’aprofitar tota la tecnologia actual de la qual disposem per integrar-la en els projectes d’edificació de manera que ens ajudin a millorar el nostre dia a dia, fer-ho més còmode, eficient i saludable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *