Què és millor al comprar un immoble: Reformar o vivenda nova?

giscom-real-estate-palafrugell-que-es-mejor-al-adquirir-un-inmueble-reformar-o-vivienda-nueva

Què és millor al comprar un immoble: Reformar o vivenda nova?

Quan has decidit adquirir un immoble nou, hi ha coses que tens molt clares: La zona on vols viure, les característiques mínimes i, lògicament, el preu màxim que estàs disposat a pagar. Quan t’has decantat per un municipi o barri, veus molts habitatges que et poden interessar però existeixen molts altres de segona mà que t’agraden però… necessiten una reforma.

Sempre sorgeix aquest possible dubte: Què em sortirà més a compte, comprar un habitatge nou o reformar un de segona mà?

Existeixen diverses estadístiques que indiquen que la tendència al nostre país és comprar un habitatge de segona mà. Hi ha diversos punts a tenir en compte:

Ho dissenyo jo o ve impost?

Quan compres un pis o casa d’obra nova, evites els maldecaps de dissenyar-ho tot perquè t’ho donen fet: Sense desperfectes, reparacions, canonades i cablejat en bon estat, … Amb això estalvies MOLT temps podent entrar a viure al moment en el qual et donen les claus i tenint el pressupost total més controlat perquè no hi haurà sorpreses d’última hora.

D’altra banda, quan cal reformar un habitatge, pots deixar-ho com més t’agradi passant per canviar la distribució de les habitacions o millorant aïllaments o equipaments de bany i cuina, entre d’altres. Tot això porta esforç econòmic i de temps, per no parlar de disposar d’un pressupost i un equip de treball que inspiri confiança.

On estalviaré més?

Ens agradaria que no fos així, però els diners manen. Per això, és important el tema econòmic i, de nou les dades, ens indiquen que:

  • Un habitatge usat és un 5-15% més econòmic
  • Els habitatges de segona mà ronden els 400€/m2 més econòmics que els habitatges nous

On tindré més facilitat en crèdit i menys pressió fiscal?

En comprar un habitatge de segona mà, cal pagar l’ITP, Imposat de Transmissions Patrimonials, que ronda el 6-10% en escriptura. Les noves, un 10% d’IVA.

És important tenir en compte la situació econòmica present i la futura perquè, entre altres despeses, no ens hem d’oblidar de l’aproximadament 20-30% del valor de l’habitatge usat per a les reformes que es vulguin fer.

Com actuar segons la meva posició?

Segons el tipus de propietat que puguis permetre’t adquirir per la teva situació econòmica, pots prendre com a patró la següent llista:

  • Propietats d’1.500€/m2: El comprador no pot assumir costos de reforma, per la qual cosa és ideal adquirir un habitatge per entrar a viure.
  • Immobles d’entre 1.500€/m2 i 4.000€/m2: Comprar un immoble vell i reformar-ho pot sortir millor sempre que tinguem previst aproximadament el 30% per reformar.
  • Habitatges >de 4.000€/m2: Si el comprador es pot permetre aquest cost, voldrà decorar l’habitatge completament, així que l’ideal seria buscar directament habitatges a reformar per deixar-la al seu gust.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *