Què és el certificat d’eficiència energètica?

giscom-real-estate-palafrugell-que-es-el-certificado-de-eficiencia-energetica

Què és el certificat d’eficiència energètica?

Un certificat d’eficiència energètica és un document oficial que ha hagut de ser redactat per un tècnic amb informació de les característiques energètiques de l’habitatge.

Què es calcula en un certificat d’eficiència energètica?

Es calcula el consum anual que necessita un edifici per a satisfer tota la demanda d’energia en condicions normals i inclou, per exemple, aigua calenta, il·luminació, ventilació, refrigeració i calefacció.

Acaba amb l’emissió del certificat en qüestió i amb l’assignació d’una etiqueta energètica que mesura una escala d’una entre set lletres de la A (més eficient) a la G (menys eficient).

És obligatori el certificat d’eficiència energètica?

És sempre obligatori excepte algunes excepcions per als propietaris d’una part d’un edifici, ja sigui habitatge, oficina o local que se sotmetin a una operació immobiliària (compra o lloguer).

Què conté?

  • Identificació de l’edifici
  • Identificació del procediment amb descripció de les característiques energètiques, normativa sobre estalvi i eficiència i de les comprovacions i inspeccions dutes a terme
  • Qualificació d’eficiència energètica amb la seva etiqueta corresponent
  • Mesures recomanades pel tècnic

Perquè es necessita?

La normativa exigeix que tots els edificis tinguin un certificat energètic en el moment en el qual estiguin sotmesos a una operació immobiliària de compra o venda. El notari el demanarà abans de de realitzar l’operació.

Al propietari li serveix per a estar informat de l’eficient que és el seu edifici o part d’ell podent usar-lo al seu favor com a plusvàlua si obté una bona puntuació, encara que també pot jugar en contra seva si obté una qualificació baixa.

La finalitat de la normativa és promocionar els edificis amb alta eficiència energètica per a fomentar l’estalvi d’energia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *