Pisos sobre plànol a Girona, la moda

giscom-real-estate-pisos-sobre-plano-en-girona-la-moda

Pisos sobre plànol a Girona, la moda

Una forma de controlar la construcció massiva d’habitatges i el gran desfasament entre la demanda d’habitatges i l’oferta és la construcció sobre plànol, la tendència que porta des del 2016 en alça.

Per norma general, la causa per la qual els compradors es decanten per sobre plànol és econòmic perquè solen portar algun descompte però també cal ser conscient dels riscos que comporta.

Bàsicament és la solvència del promotor i del projecte en general així com el compliment del calendari i dels terminis de lliurament o de les qualitats finals de l’immoble. Els motius del canvi de calendari es poden deure als canvis de normativa en urbanisme, per exemple.

El primer control, la promotora

És una compra important i tot s’ha de mirar bé abans de donar ni un sol euro. És vital comprovar que la promotora existeix, que hi ha una persona darrere amb les capacitats suficients com per executar aquest projecte amb trajectòria en el sector i solvència.

Un exercici senzill pot ser consultar en el Registre de la Propietat de Palafrugell o del municipi on vulguis adquirir l’immoble si el solar on es va construir és de la promotora i la construcció ha estat aprovada per l’ajuntament.

El contracte i les seves característiques

Un altre element important, que apareguin totes les característiques de l’immoble i amb uns plànols, una memòria de qualitats, el preu final de l’habitatge, impostos i la forma de pagament així com el calendari amb la data de lliurament de claus.

Què passa si no es compleix?

El comprador no tindria perquè tenir problemes a recuperar l’import que ha avançat si la promotora no compleix amb la construcció de l’habitatge fins i tot amb interessos mitjançant assegurances que la promotora hauria de tenir contractats.

En resum, la compra sobre plànol té molts avantatges però també alguns inconvenients encara que, investigant una mica prèviament i comprovar que tots els contractes i llicències són correctes, no s’haurien de tenir problemes. Així que si estàs pensant a adquirir un immoble sobre plànol a Palafrugell o qualsevol municipi de Girona, només has de seguir els consells que t’oferim per quedar-vos més tranquils en el procés de compra sobre plànol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *