Les immobiliàries de la Costa Brava van de gom a gom

giscom-real-estate-blog-las-inmobiliarias-de-la-costa-brava-van-a-tope

Les immobiliàries de la Costa Brava van de gom a gom

Com ja va passar fa uns anys, el nou boom del maó ha fet que es dispari el nombre d’immobiliàries en la Costa Brava, proper ja al nivell del 2004. Però ha canviat molt la tecnologia, les franquícies i els fons, així que no és exactament igual.

És fàcil tornar a veure les ciutats plenes de grues… i d’agències immobiliàries de vendes de pisos en la Costa Brava. A Espanya ja hi ha unes 53.000 oficines, encara lluny de les 70.000 que hi havia a la fi del 2006.

Actualment, existeixen menys agències immobiliàries però molt més competents i properes a peu de carrer. També han proliferat les empreses especialitzades en algun sector i les lowcost. Encara i així, existeix aproximadament un 30% de particulars que prefereixen evitar les agències i vendre el seu habitatge directament, quan als països anglosaxons és aproximadament del 10%.

Registre de professionals API

Catalunya va ser la primera comunitat a obligar als professionals la seva inscripció en un registre, a formar-se i a garantir mitjançant Responsabilitat Civil als consumidors. Arran d’això, molts professionals han incorporat eines tecnològiques, unint-se a una franquícia o a un Multiple Listing Service (MLS), xarxes d’agents independents que bolquen els seus immobles per comercialitzar-los conjuntament.

Les proptech en auge

Aquestes start-ups immobiliàries van començar a Espanya en 2016, copiant models de negoci d’Estats Units i Gran Bretanya, on tenen el 10% del mercat enfront del 0,2% espanyol. Solament existeixen dues xarxes immobiliàries amb 200 oficines, quan a Estats Units les empreses capdavanteres tenen més de 7.000.

El gran increment de API és a causa de la quantitat de professionals que van acabar tancant i buscant altres treballs durant la recessió i ara han tornat. A més, s’ha vist potenciat per les franquícies: 70 marques que concentren el 60% de les agències amb una forta competència entre marques com vendre’ls en exclusiva, pagaments a veïns i porters o regals per als propietaris.

La comissió d’una immobiliària ronda el 5% en la venda d’un immoble en exclusiva, i 3% quan no la té. Per això costa cada vegada més veure cartells de pisos en venda pel carrer, perquè les agències s’esforcen en l’exclusiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *