La Costa Brava, futura Reserva de la biosfera per la Unesco?

giscom-real-estate-palafrugell-la-costa-brava-futura-reserva-de-la-biosfera-per-lunesco

La Costa Brava, futura Reserva de la biosfera per la Unesco?

Hi ha una entitat privada sense ànim de lucre, la Fundació Mar, que treballa constantment per a conservar i millorar el nostre litoral marí. És per això que, conjuntament amb l’UdG (Universitat de Girona), estan reforçant la candidatura per intentar declarar la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera (Unesco), implicant a l’administració pública i a agents privats.

La idea principal és que, al voltant del 2020, s’obtingui tal reconeixement per aconseguir que, la nostra costa, sigui el tercer territori català amb un segell de qualitat, com també ho són les Terres de l’Ebre i el Montseny.

Es considera que tots els sectors començant per la societat civil fins al capdamunt, han d’estar-hi d’acord i, una possible eina pot ser la reeducació del ciutadà per intentar aconseguir-ho. Bàsicament no s’ha de fer res de l’altre món… millorar i conservar aquesta, per a nosaltres de moment, Reserva de la Biosfera.

La Universitat de Girona indica que aquesta candidatura comprometrà a tots els municipis de la Costa Brava a que siguin capaços d’impulsar mesures per a la sostenibilitat de la zona. Des d’ajuntament i agents socials i econòmics, definiran diferents intervencions consensuades prèviament per dur a terme aquest petit canvi de conservació que començarà a partir d’aquest setembre tot just abans d’elaborar i presentar l’informe pertinent a la Unesco, l’organisme encarregat d’atorgar el segell de qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *