Habitatge i lloguer: Derogació del Real-Decret llei de mesures urgents en aquest àmbit

giscom-real-estate-palafrugell-habitatge-i-lloguer-derogacio-del-real-decret-llei-de-mesures-urgents-en-aquest-ambit

Habitatge i lloguer: Derogació del Real-Decret llei de mesures urgents en aquest àmbit

Fa molt poc, el 22 de gener, vam viure el darrer capítol relacionat amb l’entorn de l’habitatge. Es van formular una sèrie de propostes a les reformes urgents que van proposar al desembre de l’any passat amb una finalitat: Augmentar la durada dels lloguers, entre d’altres.

Tot i això, el suport que ha rebut ha estat baix i, per això, el Congrés dels Diputats, ho va rebutjar més del doble de vots en contra que a favor. Les decisions van motivades per vàries raons:

  • Els contractes signats posteriorment a la publicació del Reial Decret del 19 de desembre, continuaran amb validesa tal com han acceptat les parts a la signatura del contracte.
  • Però tots els contractes posteriors a la derogació, tindran les característiques anteriors al Decret, amb durada màxima doncs de 3 anys.
  • Les pròrrogues subjectes a tàcita reconducció seran anuals enlloc de cada 3 anys.
  • L’inquilí assumirà les despeses immobiliàries de la formalització del contracte, en comptes del propietari.
  • Quant a lloguers turístics, seran regulats de nou per la LAU i es podran prohibir en cas d’unanimitat de la comunitat de veïns.

És important mantenir la calma perquè existeix un gran desconcert en la població en general al llegir aquestes notícies que poden semblar catastròfiques per a segons qui però analitzant bé la informació podem concloure que alguns detalls són pitjors però daltres millors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *