Errors comuns al comprar un habitatge. Com evitar-los?

purchase-3347053_1280-850x570

Errors comuns al comprar un habitatge. Com evitar-los?

ERRORS COMUNS AL COMPRAR UN HABITATGE. COM EVITAR-LOS?

Si comprar un habitatge és el vostre somni, i us sembla molt complicat, en aquest post trobareu els errors més comuns que heu d’evitar. Hi ha 7 errors habituals que volem compartir amb vosaltres!

Abans de comentar els errors us volem explicar dos aspectes que afecten la compra d’un habitatge. En primer lloc, heu de tenir en compte l’aspecte econòmic. En aquest sentit heu de tenir un pressupost fixat i valorar que estar dins d’aquest pressupost us farà les coses més fàcils. En segon lloc heu de tenir en compte que la compra d’un habitatge és la inversió més important de la vostra vida, i la majoria de la gent només compra una propietat al llarg de la seva vida. Per tant, protegir la vostra inversió i evitar les errades immobiliàries és un dels nostres millors consells.

-Pensar massa la compra-

La prudència és una virtut però pensar-se massa una compra, si aquesta és bona, us pot suposar perdre l’oportunitat que teníeu.  Us aconsellem que mireu bé les ofertes del mercat per comparar correctament i conèixer la zona en la qual voleu fer la compra. És normal tenir dubtes i pensar-s’ho, però no deixeu passar massa temps. Per tant, penseu-ho bé però no massa!

-No ser realista-

Un altre error comú que afecta molts compradors  és assumir unes despeses que no es poden permetre. Marcar-vos un pressupost realista és imprescindible, i heu d’evitar superar-lo. Si trobeu una bona oportunitat per sobre del vostre pressupost, abans de prendre una decisió heu de tenir clar que podreu fer front a la hipoteca i al finançament. Tingueu ben estudiats els càlculs dels vostres ingressos, despeses i dels estalvis, per tenir el pressupost més exacte. Per tant, cal marcar-vos un límit i no moure’s gaire d’aquest pressupost inicial!

-No saber com funciona una hipoteca-

L’aspecte econòmic és el factor més important al hora de comprar un habitatge. Si no teniu els diners, necessitareu el finançament d’una entitat bancaria i per això és fonamental saber com funcionen les hipoteques. El més recomanable és acudir a la vostra entitat bancària i sol·licitar que us facin un estudi per veure quin import us finançarien i en quines condicions. Si aconseguiu que el banc us doni el finançament per la compra, aleshores heu de comparar aquesta proposta amb altres entitats i buscar la que us sigui més favorable.

-Gastar tots els diners a la casa-

Heu de tenir en compte que necessitareu també una part dels vostres estalvis per comprar mobiliari i per despeses imprevistes. El nostre consell es que us reserveu un tant per cent dels vostres estalvis per imprevistos, i sobretot tenir en compte que la situació ideal és no endeutar-vos per sobre del 30% del vostre nivell d’ingressos.

-Deixar-se influenciar sense analitzar el mercat-

Aquesta errada és molt habitual ja que davant d’una compra tant important, moltes persones es deixen influenciar per familiars, amics i coneguts. Si analitzeu tots els aspectes del mercat i teniu en compte totes les opinions de tothom, quedareu paralitzats davant de tantes opinions i informació, i no aconseguireu prendre una decisió realista.

Tenir les idees clares i no deixar-se influir en excés us permetrà prendre una decisió justa i realitzar la millor compra. Us aconsellem conèixer molt bé la zona en la qual voleu comprar l’habitatge, conèixer bé els preus i les opcions disponibles, per ajudar-vos en la vostra decisió. Una vegada la prengueu, no dubteu.

-Deixar-se portar per la primera impressió-

La primera impressió que tindreu d’un habitatge és molt important, però no heu de ser impacients. Heu de visitar varies opcions per tal que la primera impressió sigui una impressió realista. Està bé conèixer les opcions que hi ha a la venda i visitar-les, per evitar així llençar-vos directament a la compra de la primera que visiteu.  Us recomanen que un cop visitat l’habitatge, deixeu passar un parell de dies, i si passat aquest temps us segueix agradant, aleshores sabreu que aquest és el vostre!

-El barat és car-

Davant d’una inversió tant elevada, alguns compradors, volen ajustar el pressupost estalviant-se l’assessorament d’una agència immobiliària. Us aconsellem no saltar-vos les agències professionals ja que l’agent és la persona que millor coneix el mercat, els preus i les oportunitats. La seva ajuda pot esser essencial per vosaltres i per estalviar-vos temps i diners, i val la pena pagar per evitar mal de caps.

L’ajuda d’un agent de la propietat immobiliària pot ser molt variada, des de ajudar-vos a buscar la propietat adequada, ajudar-vos en la negociació, aconseguir-vos un bon finançament, assessorar-vos en tota la documentació legal, etc. Consultar-los és garantia de tranquil·litat i seguretat.

Esperem que aquest article us sigui d’ajuda i tingueu més clares les idees abans de començar el procés de compra d’una propietat. Si us ha agradat el nostre article, podeu compartir-lo a les xarxes. I recordeu visitar el blog de Giscom per seguir informats!

Equip Giscom – Real Estate Palafrugell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *