El suro destapa la imaginació d’arquitectes i dissenyadors.

corcho-step-and-wall-madera

El suro destapa la imaginació d’arquitectes i dissenyadors.

EL SURO DESTAPA LA IMAGINACIÓ D’ARQUITECTES I DISSENYADORS. 

 

Dins la tradició cultural i econòmica de Palafrugell, el suro ha tingut, des de fa molts anys, una gran rellevància. La indústria del suro, vinculada principalment a la fabricació de taps de suro associats al món del vi i del cava, suposa per la vila, un incentiu econòmic que ha perdurat durant  tota la nostra història.

No obstant això, ha sigut en els últims anys, que el seu caràcter natural i ecològic, ha despertat interès en altres àrees. Dissenyadors i arquitectes han experimentat altres usos més vinculats a la nova arquitectura ecològica, o com a element ornamental o mobiliari.

Les planxes de suro sobre parets de dormitoris o sales d’estar, emprades anys enrere per les seves qualitats d’aïllant acústic i tèrmic, han pres en aquesta nova etapa una important influència estètica integrant-se perfectament amb els dissenys d’interiorisme actuals on el predomini de blancs o negres, combinen excel·lentment amb l’aire natural del suro.

corcho-para-decoracion-III

El suro permet ser treballat per tal d’obtenir-ne textures i colors diferents, que donaran a la decoració interior un estil personal per cada espai. Les seves tonalitats naturals transmeten pau i calidesa, sense influir negativament en la llum natural.

ideas-decorar-corcho-3muebles-y-objetos-corcho-decoracion-pared-corcho

La facilitat en la manipulació d’aquest material ha despertat el recent interès d’alguns dissenyadors, que han vist opcions innovadores per convertir-lo en part del mobiliari de la llar o de l’empresa. Espais de despatx, sales d’estar o zones de relax, poden gaudir d’un mobiliari de disseny actual fabricat amb un material natural i ecològic, i cent per cent integrat a la nostra cultura mediterrània.

cork-table-1   jasper-morrison-muebles-de-corcho-kasmin-gallery-new-york-disup-11-830x961

Les darreres tendències centrades en l’ecologia i l’aprofitament de recursos naturals, fan que el suro pugui endinsar-se a les nostres vides com a part de casa nostra, tant en la construcció com en la decoració d’espais.

sosten_1

L’originalitat de certs dissenys, amb formes contemporànies combinades amb la vesant pràctica d’aquests productes de mobiliari, poden generar l’aparició de nous dissenyadors a la nostra zona i obrir una nova via de treball per als amants del suro, el disseny i l’ecologia. Aquest pot esser un moment ideal per emprenedors que vulguin aportar una nova visió del suro.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *