El cohusing, cada cop més de moda

giscom-real-estate-palafrugell-cohusing-moda

El cohusing, cada cop més de moda

Tots sabem que, any rere any, la població es va envellint cada cop més, de mitja. És evident que això genera diferències a l’hora d’escollir un habitatge i la forma o format de com accedir-hi per les diferents necessitats segons la franja d’edat.

Recentment està apareixent un nou format en la població sènior perquè tenen certes exigències i molt clar el que volen. D’aquí neix el nou terme, el cohusing. És un concepte escandinau i es tracta d’un mètode d’habitabilitat que barreja les opcions d’un entorn de residència amb el d’una vivenda privada.

Els membres són com socis d’una cooperativa, formada per les seves vivendes, on els residents tenen dret a viure-hi tota la vida. Com una espècie de barris amb llars independents que comparteixen majors de 65 anys, una forma de viure de forma autogestionada i col·laborativa, compartint espais.

Alternativa a residències

És una bona alternativa a residències tradicionals amb d’altres avantatges com la independència real amb comoditats com menjadors, zones d’espectacles o un gimnàs i atenció mèdica 24h, neteja i cuiners inclosos. Amb això s’aconsegueix tenir totes les necessitats cobertes sense haver de passar per una residència i amb un cost menys elevat.

Aquests espais ajuden també a les persones a relacionar-se entre elles i amb plena llibertat d’entrar i sortir dels espais de forma autònoma. La bateria de millores fa pensar en la possibilitat de crear-ne més espais similars per oferir un ventall més ampli als grans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *