Al 2019: Hipoteques més cares però menys despeses associades

giscom-real-estate-palafrugell-en-el-2019-hipotecas-mas-caras-pero-menos-gastos-asociados

Al 2019: Hipoteques més cares però menys despeses associades

Aquestes últimes setmanes hem estat espectadors de les sacsejades del sector hipotecari i molts futurs compradors tenen molts dubtes en les condicions que se’ls aplicarà en demanar la seva hipoteca durant el 2019. Tindran una notícia bona i una dolenta: Segurament la hipoteca serà més cara però amb menys costos associats relacionats amb la constitució d’aquesta, assegurances que se solen vincular i les típiques comissions per anticipar l’amortització.

Nova llei hipotecària

S’espera que, durant el primer trimestre del pròxim any, entri en vigor la nova llei hipotecària que obliga els bancs a assumir gran part de les despeses d’escripturar, baixar els costos d’amortització anticipada i complicar més la possibilitat d’execució de garantia hipotecària, és a dir, l’embargament de l’habitatge després de l’impagament de la hipoteca.

La banca veu en aquestes mesures l’increment del risc i cost de les operacions hipotecàries, per aquest motiu és molt probable que pugi el tipus t’interès variable per a compensar. A més, en hipoteques fixes, l’interès del 2% podria deixar de veure’s en breu.

Un altre factor paral·lel a la nova llei hipotecària però que també farà que les hipoteques s’encareixin és l’euríbor. Continuarà pujant i cap al final del 2019 tindrà un valor positiu, amb el que l’interès total acabarà pujant.

Menys costos inicials

La part positiva és, entre d’altres, que només s’haurà de pagar una despesa de constitució, la taxació, perquè la nova llei obligarà la banca a fer front a la resta de costos com a aranzels notarials, registrals, honoraris de gestoria i impostos sobre actes jurídics documentats.

També sortirà més econòmic amortitzar el crèdit hipotecari. On ara s’està cobrant al voltant del 0,5%, s’acabarà transformant en un 0,25%, per exemple.

El banc podrà exigir la contractació d’una assegurança de danys i un altre d’amortització però no pujarà l’interès si el titular decideix contractar-los en una altra companyia si li interessa més, com sí que ocorre ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *