+27% és l’increment mitjà del preu dels pisos nous a Girona al darrer any

giscom-real-estate-palafrugell-27-es-lincrement-mitja-del-preu-dels-pisos-nous-a-girona-al-darrer-any

+27% és l’increment mitjà del preu dels pisos nous a Girona al darrer any

Una sèrie de constructors, promotors i agents immobiliaris API han fet un estudi que conclou amb la pujada d’un 27% de mitja dels preus dels pisos nous a Girona. Com que aquesta dada és la mitja, a l’estudi es pot veure que alguns barris perifèrics com Pedret, Pont Major o Carme tenen un increment d’un 48% amb un preu per metre quadrat de 2.000€ a 4.000€.

L’estudi ha analitzat l’evolució de la segona mà, lloguers i obra nova, prenent com a referència 11 municipis de Girona entre interior i costa. Al 2014 es va tocar fons però els preus s’han anat recuperant poc a poc fins a un increment d’un 30% durant els darrers 4 anys.

El cas particular de Girona ciutat

Durant els darrers 12 mesos, a la ciutat s’han arribat a pujar un 27% analitzant un pis de 55 m2 i un de 75 m2 com a termòmetres. Al centre (Devesa o Eixample) es pot arribar fins als 4.000€/m2 amb blocs de pisos d’alt estànding, tot i que als barris perifèrics també s’ha estès l’increment.

A la resta de la demarcació, l’increment és palpable però molt més moderat i també al mercat de segona mà. La mitja indica que l’increment és d’un 10% però amb excepcions, com Figueres que ha baixat.

El lloguer també s’encareix

L’estudi indica també que el preu del lloguer s’ha encarit un 10%, arribant al sostre previ a la crisi, però s’ha de tenir en compte que tenen un sostre: La capacitat econòmica dels llogaters per assumir aquests imports.

Com a exemple, a Girona ciutat costa 707€/mes de mitjana llogar un pis de 3 habitacions, però 600€/mes a Palamós, Lloret de Mar o Sant Feliu de Guíxols. A d’altres municipis, és un import menor com a Figueres, Salt o Olot que ronda els 530€/mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *